Bu gün posta kutuma Muğla’da yayınlamakta olan Devrim gazetesi de gelmişti. Geliş nedeni de değerli arkadaşım gazeteci, şair ve yazar Yükselecek Demirel’in hazırladığı sanat sayfasıydı. Yükselecek Demirel uzun süreden beri rahatsızdı. Bu nedenle sanat sayfasını hazırlamaya ara vermişti. Bu seferki sayfaya benim de bir şiirimi koymuş. Bu arada eserlerini alıp sayfasına koyduklarına da teşekkür etmeyi ihmal etmemiş. Bakınız listede kimler var? Listeye bakmadan önce Devrim gazetesinin sanat sayfasının İnternet’te Türkiye genelinde en çok tıklanan bir sanat sayfası olduğunu belirtmek isterim. Sayfayı hazırlayan Sayın Yükselecek Demirel tam bir sanat ve şiir tutkunudur. Yayınlanmış olan birçok şiir kitapları vardır. O devlet memuru iken bile şiir ve sanat dünyasından kopmamıştır. İlk Adım gazetesinde çalışırken şiir ve sanat geceleri düzenlerdi. Düzenlediği gecelere Türkiye Radyoları da önem verirlerdi. Nitekim bir şiir gecesinde şiir yazma ve güzel şiir okuma yarışmasında Ankara Radyosu yapımcılarından Mete ve Neşe Bilginer’ler de katılmışlar ve kayda aldıkları yarışmayı Ankara Radyosundan yayınlamışlardı. O sıralarda ilkokul üçüncü sınıfta okuyan kızım Hediye Nevres de benim Uyan Be Memet başlıklı şiirimle okuma yarışına katılmış ve birinci olmuştu. Yarışmacıların çoğu liseli olduğu için önce önemsenmemişti. Şiiri okumaya başlayınca Neşe Bilginer yerinden kalkarak bu çocuğun babası kim diye sorduğunda beni göstermişlerdi. Bana kızınızın başka bildiği şiirler var mı diye sorduğunda var ama o şiir de bana ait dedim. Tamam, olsun dedi. Bunun üzerine kızımdan ikinci bir şiir okumasını istediler ve kayda aldılar. Bu iki şiirim kızımın sesinden Ankara radyosunda yayınlanınca, istek üzerine Ankara Radyosunda defalarca yayınlanmıştı. Şiirlerin içeriği nedeniyle Köylü Saati adındaki programda da yayınlanmıştı. Gelelim listeye:
Osman Tahir, Birdal Can Tüfekçi, Ayhan Çıkın, Kenan Yıldız, İbrahim Ergin, Cahit Yargıcı, Yüksel Sezen, Özcan Nevres, Hatice Altunay, A.Neyzar Karahan, Ercan Karadenizli, Necati Çakıcı, Mustafa Korkmaz Dinçer, Şafak Ahmet Deniz, Abdullah Gün, Hasan Öztürk, Coşkun Karabulut, Rıfat Kalakoğlu, Mehmet Yeşilkan, Sadık Selçukkaya, Rahmi Sağlam ve daha niceleri aramızda olacaktır diyor. Bu listede adı geçenlerin tümü Muğlalı. İçlerinde bir tek ben çakma Muğlalıyım. Tıpkı Silivrili olduğum gibi.
Belki okurlarımdan bazıları bunlardan bana ne diyenler olabilecektir. Oysa benim amacım Silivri’de hiçbir gazetede böyle bir sayfa hazırlanmadığını ve okurlarla buluşturulmadığını anlatmak içindir. Silivri’de veya doğup büyüdüğüm Menemen’de hiç mi şiir yazan yok? Varsa böyle bir sanat sayfasıyla onları gün ışığına çıkarmak gerekmez mi? Neden Silivri’nin ve Menemen’in adları şairleriyle, sanatçılarıyla anılmasın da yalnızca cezaeviyle veya Kubilay olayıyla özdeşleştirilsin. Bir zamanlar Silivri ve Menemen yoğurduyla ünlüydü. Manda neslinin yok denilecek kadar azalmasıyla yoğurdun namı da silinip gitti. Eğer bir gazete böyle bir sanat sayfası hazırlamak isterim derse o gazeteye hiçbir karşılık beklemeden yardımcı olurum. Sanat sayfasının hazırlanılmasını üstlenirim. Bu önerim yalnızca Silivri için değil, doğup büyüdüğüm Menemen için de geçerlidir.
Devrim Gazetesinin sanat sayfasını hazırlayan Yükselecek Demirel kardeşimin başarılı çalışmalarının devamlı olmasını dilerim. Bu sayfaya gazetesinde yer veren Sayın Ünal Türkeş’i de kutlarım. Yayın hayatında başarılar dilerim.
Özcan Nevres
- Tükeniş - Haziran 24, 2016
- İnönü Krom Satmış - Haziran 24, 2016
- Konu Taksim Meydanı Olunca - Haziran 24, 2016