Gerek Kalmadı

AKP li millet vekiller, Ulaştırma Bakanı hakkında verilen gen soru görüşmelerinde kazanın nedeni yaptıkları güzel işleri hazmedemeyen kem gözlerin neden olduğunu açıkladılar. AKP lilere göre görünen o ki her kötülüğün, her olumsuzluğun nedeni kem gözlermiş. Artık trilyonluk hastaneler, sağlık ocakları inşa etmeye, yüzlerce milyara hatta trilyon liralara mal olan cihaz satın almaya da gerek kalmadı. Zira hastalıklarımız da mutlaka kem gözlerden kaynaklanmaktadır. Bu nedenle şifa bulmak için hastanelere, sağlık ocaklarına gitmeye gerek kalmamıştır. Her kes kendine nefesi ve kalemi keskin bir hoca ayarlasın. Eskilerin deyimiyle hamailini boynuna assın. Sıkıştığı zaman da sakın defi hacetini incir ağacının altında yapmasın. Bakın o zaman hastalık denilen illet kimsenin yakasına yapışabilir mi?

Ey akıl!!!! Gel de uygun bir yerime takıl sen nelere kadirsin. Bir millet vekilinin tren kazası açıklamalarını dinledikçe benim akıl üreticisi beynime bir şeyler oluyor. Zonk zonk zonkluyor ve kafa tasımın içinden fırlayacak gibi oluyor. Çok güzel şeyler yapıyormuşlar da o nedenle kem gözlerin nazarına gelmişler. Sevsinler seni. İlim ve nazar. Birbirlerine tamamen zıt iki kavram AKP millet vekilleri sayesinde kardeş kardeş bir araya geliverdiler.

Yolunuz bu günlerde Ziraat Bankası önünden geçti mi? Ya da Ziraat Bankasına işiniz düştü mü?

Ziraat Bankalarındaki aşırı kalabalık gözünüzden kaçmamıştır. Eskiden Ziraat Bankalarının önleri maaş dağıtım günlerinde kalabalık olurdu. Kalabalık akşam saatlerine kadar sürmezdi. Şimdilerde ise neredeyse tüm ay boyu bankanın önünde izdiham yaşanıyor. Emekliler, yaşlılar maaş kuyruğunda yaşamlarını yitiriyorlar. Geçmiş hükümet döneminde atmış beş yaşını aşmış olanların maaşları evlerinde ödenecekti. Bir ara uygulama başlatılmıştı. AKP hükümeti çok iyi işler yapıyorsa bu uygulamayı neden rafa kaldırdı. Neden böylesine kuyrukların oluşmasını önleyecek tedbirler almadı?

Hükümet büyük bir şovla ve Guennes rekorlar kitabına girme amacıyla Kayseri’de yüz otuz altı fabrikanın aynı anda temelini attı. Sormak gerekir. Bu temeli atılan fabrikaların fizibilite raporları var mı? İşi sonuna kadar yürütülebilecek mali kaynak var mı? Yoksa yine her zamanki gibi istim arkadan mı gelecek. Ya gelmezse ne olacak? Atılan temellerin akıbeti Erbakan’ın ünlü temellerine mi benzeyecek. Bunu zaman gösterecek.

Kayseri’de rekorlar kitabına girme amaçlı temeller atılırken yurdun diğer yerlerinde neden fabrika temelleri atılmıyor? Neden özelleştirme adı altında en verimli kuruluşlar bile elden çıkarılmaya çalışılıyor. İki yılı aştı iktidar oldukları. Şimdiye kadar kaç fabrikanın, kaç hastanenin ve kaç sağlık ocağının bitirilip hizmete açılmasını sağladılar. Neden geçmiş hükümetler zamanında başlanmış olanlar bitirilemiyor? Silivri’de temelli atılan Devlet Hastanesine ne kadar ödenek ayrıldı? Hiç mi? Günde yedi yüz hastaya bakmak zorunda bırakılan Büyükçekmece Devlet Hastanesinin genişletilmesi için ne yapıldı. Günde kırk hastaya bakan SSK nın dev hastanesi ne zaman Devlet Hastanesi ile birleştirilecek.Ne zaman Büyükçekmece Devlet Hastanesinin yedi yüz hastalık yükü azaltılacak? Bunlar mı kem gözlerin şimşeklerini üzerlerine çekecek müthiş başarıları? Yoksa kayırılan yandaşlar mı büyük başarı? Türk Hava Yollarına, TCDD Genel Müdürlüklerine atanan kişilerin uzmanlık alanı ne? Yoksa bu müdürlükleri yönetenler için uzmanlığın önemi yok mu? Yoksa uzman olmamasından kaynaklanan otuz dokuz insanımızın ölümü halen ders olmadı mı?

İlmin yerine hurafeler geçemez. Bu böyle biline. Yaşananlardan ders almak gerekir. Kem gözler bahane. En acı yanı ise çağ dışılık.

Özcan Nevres

Özcan Nevres
Latest posts by Özcan Nevres (see all)
(Bugün 1, toplamda 59 kez ziyaret edildi.)

Özcan Nevres tarafından yayınlandı

15 Ağustos 1935 de Menemen’de doğdum. Esas mesleğim elektrik ve elektronik teknisyenliğidir. Gazeteciliğe 1958 yılında Ege’de yayınlanan Sabah Postası gazetesinde başladım. Hobilerim yazmak, okumak, tarihi eserler ve harabelerle ilgilenmektir.